top of page
  • Foto van schrijverLibertairVrijVlaanderen

De 5 Speerpunten van LVV: #4 Vrij in doen en latenLibertarisme - #4 Vrij in doen en laten

Wij zijn slechts een opinieblog, maar na grote vraag van onze LVV helden, lijsten we onze 5 belangrijkste punten op mochten wij het voor het zeggen hebben.

Vandaag punt 4: Vrij in doen en laten

Steeds meer mensen hebben het gevoel dat we in een land leven waar "niets meer mag", en waar "alles moet". In België zijn er ontzettend veel regeltjes. Al die regeltjes moeten worden gecontroleerd. Heel vaak is dat niet mogelijk, met als gevolg dat er terecht een onrechtvaardigheidsgevoel heerst.

Bovendien voelen de prioriteiten niet juist aan. Verkrachting, aanranding en geweld worden vaak licht gestraft, waar verkeersovertredingen vaak heel streng worden gestraft.

Vrijheid reikt zo ver mogelijk, tot op het punt dat de vrijheid van iemand anders in het gedrang komt.

Onze regel binnen Libertair Vrij Vlaanderen is: De burger heeft een maximale vrijheid. Die vrijheid reikt zo ver tot op het punt dat de vrijheid van iemand anders in het gedrang komt.

Een gevolg is bijvoorbeeld de legalisering van marihuana. Wanneer jij marihuana rookt, maak jij geen inbreuk op de vrijheid van iemand anders. Mits de voorwaarde dat je niet rookt in het bijzijn van iemand die de vrijheid wil van gezonde lucht. Er is geen enkele reden om te verbieden dat je rookt in je eigen huis, al dan niet in het bijzijn van toestemmende vrienden.

Vrijheden waar Libertair Vrij Vlaanderen voor strijdt:

  • recht op abortus

  • recht op euthanasie

  • recht op geaardheid

  • recht op vrije meningsuiting

  • ...

Recht op bezit (& verdediging van bezit)

In België mag bezit niet worden verdedigd. Een juwelier die een inbreker schiet, wordt aangeklaagd. Een kraker die zich in uw huis bevindt kan je niet zomaar uitzetten. In hoeverre ben je vrij van bezit wanneer inbreuken op die vrijheden niet worden bestraft? Wij vinden het een logisch normaal gedrag om je als juwelier, huiseigenaar, of algemeen eigenaar, je bezit te verdedigen.

En u? Wat vindt u hiervan? Reageer mee!

Samen werken aan een #LibertairVrijVlaanderen

Facebook: www.facebook.com/LibertairVrijVlaanderen

Instagram: www.instagram.com/libertairvrijvlaanderen

Twitter: www.twitter.com/LibertairVrijVl

#Speerpunt

58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page