top of page
  • Foto van schrijverLibertairVrijVlaanderen

De 5 Speerpunten van LVV: #1 Krijg waar je voor werktLibertarisme - #1 Krijg waar je voor werkt

Wij zijn slechts een opinieblog, maar na grote vraag van onze LVV helden, lijsten we onze 5 belangrijkste punten op mochten wij het voor het zeggen hebben.

Vandaag punt 1: Krijg waar je voor werkt!

Belgen zijn belastingkampioenen. De belastingdruk ligt bij de hoogste in de wereld. "Belastingdruk op arbeid nergens zo hoog als in België" berichtte De Standaard in april vorig jaar.

In België bedraagt de belastingdruk 53,7% voor een alleenstaande

In ruil voor deze belastingen krijgen we:

  • 7 parlementen en regeringen + een dure monarchie (terwijl België de grootte van 1 stad is in sommige landen)

  • De laagste pensioenen

  • Een stijgende straffeloosheid en no-go zones (bvb. Molenbeek)

  • Elektriciteitstekorten in de winter & watertekorten in de zomer

  • Steeds meer 'werkende armen'

  • Een compleet gebrek aan visie en ambitie

Toen we nog naïef waren, dachten we dat het probleem lag bij "de huidige politici", en dat "nieuwe/andere politici' de oplossing was. Afgelopen decennia hebben we echter extreem links bestuur gehad, links bestuur, centrum bestuur, en een klein beetje centrum-rechts bestuur. De problemen blijven en het is duidelijk. De oplossing is niet "ander bestuur", maar "MINDER BESTUUR".

Wij zijn voorstander van een kleinere overheid die minder probeert te regelen, die minder geld afpakt van de werknemers (& werkgevers) door middel van belastingen.

De oplossing

Wij opteren voor een vlaktaks van 20% voor iedereen. Alle mogelijke aftrekposten, subsidies en complexiteiten worden afgeschaft.


Vandaag bestaat er een belastingvrije som, zodat de allerlaagste inkomens geen belastingen hoeven te betalen. Maar daar hebben wij iets veel beter voor gevonden! Meer details in ons volgende artikel. (Speerpunt #2)

Bent u zelf benieuwd hoeveel belastingen u betaalt? Vindt het hier uit met deze handige belastingcalculator: https://neuvoo.be/belasting-rekener/


En u? Wat vindt u hiervan? Reageer mee!

Samen werken aan een #LibertairVrijVlaanderen

73 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page