top of page
  • Foto van schrijverLibertairVrijVlaanderen

LVV Community: Hoe ik het Libertarisme heb ontdektHet Libertarisme is in Vlaanderen vrij onbekend. Libertair Vrij Vlaanderen streeft naar een hechte community en laat graag de LVV helden zelf aan het woord. (#Lezersbrief)

Ik heb de laatste jaren redelijk wat veranderingen doorgemaakt. Zowel op professioneel en persoonlijk vlak. Zo ben ik ondertussen vader van 2 kids, 7 en 4. Energieke kinderen, waar ik graag mee speel. Echter ging me dit enkele jaren geleden niet zo goed af. Ik was namelijk 30kg zwaarder als nu en moest dan ook snel puffend afhaken.

Na enkele mislukte pogingen te hebben geprobeerd, waarbij het conventionele advies van huisarts en diëtisten, met de befaamde voedingsdriehoek en meer beweging centraal stonden, besliste ik om het heft in eigen handen te nemen. Als een bezetene begon ik te zoeken naar alternatieve diëten, maar ik keek verder dan de marketing erachter en zocht naar de wetenschap erachter. Die wetenschap leek heel wat anders te zeggen dan de overheidsgesteunde propaganda die we voorgeschoteld krijgen. Door toe te passen wat ik geleerd had, ben ik succesvol 30kg afgevallen, ben ik reeds 2 jaar nog op dat gewicht en presteer ik fysiek en mentaal beter dan toen ik 18 was (nvdr ik ben 37 jaar oud nu).

Tijdens die rit zocht ik toenadering bij mensen op sociale media, die dezelfde levensstijl volgen. Wat me opviel, is dat bij veel van die mensen 2 zaken, naast het dieet, vaak aan bod kwamen: Stoïcisme en Libertarisme. Ik zal niet diep ingaan op het Stoïcisme, maar een Stoïcijn kijkt naar zichzelf, wat hij kan doen om zich niet uit het lood te laten slaan door dingen die gebeuren waar hij geen controle over heeft. Over het Libertarisme begon ik ook meer op te zoeken en hoe meer ik erover leerde, hoe meer ik besefte dat het bij mij paste. Ik wist namelijk zelf wat goed voor mij was om 30kg af te vallen, niet de regering of de dieetindustrie.

Ik had ook altijd als iets van: iedereen mag voor zichzelf uitmaken hoe hij zijn leven wil leiden, zolang wat degene doet de anderen niet in hun vrijheden beknot. Daarbij vind ik ook dat bij persoonlijke vrijheid [Personal Freedom] ook persoonlijke verantwoordelijkheid [Personal Responsibility] hoort. De mogelijkheid om voor jezelf uit te kijken en te zorgen dat je “het maakt” in de wereld, zonder dat op de kap van anderen te doen. Ik ben zeer tevreden over wat ik voor mezelf heb kunnen doen. Ik kan het iedereen ten stelligste aanraden.

Groeten, Johan

--------

Wil jij ook graag iets delen? Contacteer ons via libertairvrijvlaanderen@gmail.com.

Samen werken aan een #LibertairVrijVlaanderen

Facebook: www.facebook.com/LibertairVrijVlaanderen

Instagram: www.instagram.com/libertairvrijvlaanderen

Twitter: www.twitter.com/LibertairVrijVl

#Lezersbrieven

135 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page