top of page
  • Foto van schrijverLibertairVrijVlaanderen

Libertaire Nieuwsjaarsbrief - Voornemen voor 2019


1 jaar geleden zijn we gestart met Libertair Vrij Vlaanderen. Afgelopen jaren kregen wij vragen over wie wij zijn, en waarom we dit doen.

Wij zijn 2 vrienden die zagen dat het land in de verkeerde richting ging. Enerzijds betalen we de hoogste belastingen ter wereld, anderzijds hebben we de laagste pensioenen, eleketriciteitstekorten in de winter, watertekorten in de zomer, eeuwige begrotingstekorten, ...

Na de federale verkiezingen in 2014 waren we hoopvol dat er na schijnbaar eeuwig socialistisch bestuur we eindelijk eens een ander beleid gingen zien.

Helaas, speculatietaksen, suikertaksen, alcoholtasken, ... onze vrijheden werden in sneltempo afgenomen. Enkele goeie zaken zoals de belastinghervorming kunnen dit niet goedmaken.

We waren in de war. Blijkbaar zijn zowel de linkse als de rechtse partijen niet in staat om de problemen op te lossen en blijven we dieper in de ravijn der middelmatigheid glijden, met steeds minder vrijheid tot gevolg.

In onze zoektocht naar een oplossing ontdekten we het Libertarisme. Een vrij ongekende term binnen België. Zeer kort samengevat: Top-down een volledige maatschappij plannen is steeds gedoemd tot falen. De wereld is veel te complex. Geef de mensen een maximale vrijheid, en laat hen hun eigen leven organiseren, door een minimum aan overheidsinmenging.

Ons doel

Vorig jaar hebben we onze ontgoocheling omgezet in hoop en zijn we begonnen met onze opinieblog: Libertair Vrij Vlaanderen. Initieel om te polsen of er interesse is onder de Vlamingen in Libertarisme. We hebben een drukke job & gezinsleven en bijgevolg beperkte tijd om de blog op te volgen. Desondanks merkten we dat dit leeft onder de bevolking en doen we graag verder in de hoop hier en daar een zaadje te planten.

Ideaal scenario:

Om Libertair beleid te bekomen, moeten politieke partijen Libertaire standpunten innemen. Zij zullen dit pas doen als de Vlamingen vragen naar Libertair bestuur. Er zal pas vraag zijn naar Libertair bestuur wanneer de burgers geïnformeerd zijn over Libertarisme.

Libertair Wiel - Libertair Vrij Vlaanderen


Libertair Wiel

We hebben jullie hulp nodig!!

Like, share, tweet, Instagram en informeer familie & vrienden over het Libertarisme, en samen duwen we het Libertaire Wiel verder!

Dank u wel Libertaire helden!

Samen werken aan een #LibertairVrijVlaanderen

Facebook: www.facebook.com/LibertairVrijVlaanderen

Instagram: www.instagram.com/libertairvrijvlaanderen

Twitter: www.twitter.com/LibertairVrijVl

#Libertarisme

48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page