top of page
  • Foto van schrijverLibertairVrijVlaanderen

Het zal politiek correct zijn, of het zal niet zijn, de kruistocht van linksEen ode aan "Free Speech":

Bepaalde woorden mogen niet meer gebruikt worden. Ze zouden immers beledigend kunnen zijn. Nochtans, woorden op zich kunnen niet beledigend zijn, het is de interpretatie van woorden dat telt.

Maar hiervoor moeten we eerst worden aangeleerd dat bepaalde woorden "verboden" zijn. Links progressief zorgt er eigenhandig voor dat perfect neutrale woorden als beledigend moet worden opgevat. Ze leren ons haten en haatdragend zijn, terwijl zij net beweren het tegenovergestelde te willen realiseren.

Eerst wordt de haat aangeleerd, daarna de gedragsverbetering

Een klassiek voorbeeld: "Kreupel" mag je niet zeggen, dit is beledigend. Nochtans was dit een perfect aanvaardbaar woord in de bijbel. Toen kwam het woord "gehandicapt". Opnieuw, een woord dat enkel de bedoeling had bij wijze van referentie, moeten we leren in te zien dat het haatdragend en beledigend is. Eens we de haat zijn aangeleerd zijn we klaar om een nieuw woord aan te leren, bijvoorbeeld "andersvalide". Het blijft maar de vraag hoelang dit woord "neutraal" blijft. Immers, een deel van het woord verwijst naar "anders zijn", en laat het nou net de bedoeling zijn om meer inclusief te zijn.

Het ergste aan dit alles, is dat we er met z'n allen steeds in trappen. Gelukkig zien we een tegenbeweging ontstaan. Een beweging die de haatdragende politiek correcte retoriek niet langer tolereert en opnieuw baas wil worden van hun eigen gedachtegang.

Deze boodschap wordt op zijn eigenzinnige manier samengevat door de fantastische komiek George Carlin.


Geniet van dit knap staaltje retoriek!


148 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page