top of page
  • Foto van schrijverLibertairVrijVlaanderen

Tax Liberation Day: Op 1 na laatste plaats in EuropaTax Liberation Day, de dag waarbij u niet langer werkt om belastingen te betalen en u eindelijk voor uzelf begint te werken, valt dit jaar op 27 juli. Slechts één land doet het nog slechter dan ons in de Europese Unie. In Frankrijk vindt dit pas overmorgen plaats, op 29 juli.

'Belgen zijn de tweede duurste arbeidskrachten in de EU, maar komen pas op de tiende plaats op het vlak van netto-inkomen', legt onderzoeker James Rogers uit.

De Belgische overheid houdt volgens Rogers meer loonlasten in op het salaris van een doorsnee werknemer dan om het even welk EU-land.

België is nu het land dat de tweede hoogste belasting op arbeid heft binnen de Europese Unie.

Een werkgever besteedt in België voor een doorsnee werknemer 2,15 euro, waarvan na belastingen 1 euro netto overblijft. En het 'reële belastingtarief' (inclusief btw) van een Belgische werknemer bedraagt nu 56,70%, in vergelijking met een EU-gemiddelde van 44,8%.' - Zo bericht De Tijd.

In een #LibertairVrijVlaanderen voorziet de overheid voornamelijk in de "primaire behoeften" zoals veiligheid (politie, leger, justitie) en een basis medische zorg. De 4 maand additioneel loon gebruik je dan hoe je zelf wil. Premium gezondheidszorg met een aparte ziekenhuiskamer? Extra sparen voor je oude dag? Investeren in je eigen zaak? Jij bent zelf vrij om te kiezen!

Samen werken aan een #LibertairVrijVlaanderen

#TaxLiberationDay

22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page